Om oss


Kenneln är belägen en mil norr om Vara. Mina hundar är mina vänner och jag deras. De lever i lantlig miljö och är ute större delen av dygnet under alla årstider. Men självklart får de komma in på natten och sova i sängen. Allihop!


Medlem i FCI & SKK

Kennelnummer: 20220178

Registrerad för moms

Innehar F-skatt

Verksamheten är godkänd av Länsstyrelsen och registrerad hos JordbruksverketVision och värderingar

Det är otroligt viktigt att hundarna växer upp och får lov att vara hundar. Jag hämmar inte mina valpar genom att förbjuda dem att gå i trappor eller att hoppa. Självklart finns det begränsningar och det får inte gå till överdrift. Hunden behöver redan i valpstadiet bygga upp sina muskler för att klara av livet som följer. Det gör den inte om den inte får gå, leka, springa och busa med sina flockmedlemmar.

Hundarna är ute så mycket de vill under årets alla årstider i alla väder. De har en hundgård på 125 kvm med både varm och kall koja som fungerar som skydd. Här på Urban Dawgs så är det hunden i fokus. Vi arbetar med positiv förstärkning och aldrig någonsin med bestraffning. Att framtida valpköpare delar vår syn på hur en hund skall få växa upp är av högsta prioritet för oss.

När det kommer till träning av hundarna så är de inte extremt väluppfostrade men de har en vardagslydnad. Jag tycker om att bevara "buset" och försöker bevara urhundsbeteendet så långt jag kan. En Shiba är fantastisk på alla sätt och vis och den förstår dig på ett plan du inte trodde var möjligt.

På kenneln bor det sex stycken hundar varav fem är Shiba och en är en Jack Russel Terrier. Kika in i galleriet för att se hur de ser ut. Passa även på att följa oss på både Instagram och Facebook för att få kontinuerliga uppdateringar.


Maten de får kommer från Elsior och är ett bra foder som fungerar även för den kräsne hunden. Beläget i Skåne och fokus på närproducerat i den mån det är möjligt. Vår verksamhet värnar om Svenska produkter, är de dessutom av bra kvalite så är vi med på tåget. Detta är det foder som skickas med våra valpar tillsammans med lite andra godsaker.